Akçakoca’da geçtiğimiz hafta yoğun yağış sonrası yaşanan su sorunu ile ilgili belediyeden açıklama yapıldı.

TAMAMEN DOĞAL BİR AFET

Türkiye ortalamalarına bakıldığında bölgemize yağan yağmurun kış aylarındaki yağış ortalamalarının takriben 15 katı olduğuna dikkat çekilen açıklamada yoğun yağış sonrası tüm dere yataklarında aşırı taşkın ve çamurlanma olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtilerek “Bu olay tamamen doğal bir afettir.” denildi.
2 Ekim Çarşamba günü başlayarak 6 Ekim Pazar gününe kadar aralıksız devam eden yağışlar sonucu şehri besleyen su kaynaklarında meydana gelen aşırı çamurlanma sonrası halkın sağlığı düşünülerek su kesintisi yapıldığı, bu durumun halka gerek basın gerekse ilan yoluyla duyurulduğu bildirilerek “Su bulanıklığı en aza indiğinde arıtılan su tekrar şebekeye verilerek kullanıcılara ulaştırılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

2 YIL SONRA BU SORUNLAR ORTADAN KALKACAK

Açıklamada, “Belediye çalışanları, hemşehrilerine sağlıklı hizmet vermek amacıyla tüm çalışmalarını özveriyle ve titizlikle yapmaktadır. 2013 yılında Arabacı Köyü'ndeki 1500m3'lük ve Osmaniye Mahallesi'ndeki 600 m3'lük su depolarını hizmete açmış olup içme suyu tesislerimizin yenilenme oranı yüzde 90 seviyelerine çıkarılmıştır. Su yatağındaki inşaat çalışmalarından dolayı büyük yağışlarda çamurlanmadan dolayı bulanmaktadır. İnsan sağlığı açısından bu durumda suyun verilmesi mümkün değildir. Mevcut baraj inşaatı bittiğinde yaklaşık 2 yıl sonra bu sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır.” denildi.
4 yıl boyunca yapılan ve hala devam eden alt yapı çalışmalarının olumlu sonuç verdiği hatırlatılan açıklamada, “Her yağmur yağdığında büyük sorun olan Çuhallı Camii önü, Çukur Tarla ve Merkez Camii altında su taşkınları yaşanırken rekor seviyede yağmur yağmasına rağmen bu bölgelerde herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Yaşanılabilir bir kent adına dört buçuk yıldır devam eden bu çalışmalarımız ile ilgili olumlu sonuçlar gördükçe çalışma azmimiz bundan sonrada devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı. 


Haber: S. KAŞKIR