D-655 Karayolundan Akçakoca istikametine giderken Konuralp ışıklı kavşağa gelmeden Konuralp’e giden yol Belediye tarafından kapatılmıştı. Yolun kapatılmasının ardından Standart Profil’in servis araçları ışıklı kavşaktan U dönüşü yapmak zorunda kalıyordu. Dönen araçların trafiği sıkıntıya düşürmesinin ardından yolda geçici bir çözüm üretildi.

Standart Profil ile kapatılan yol arasına mıcır dökülerek D-655 karayolunun kenarına yeni bir yol yapılmıştı ve Standart Profil’in araçları bu yolu kullanmaya başlamıştı. Gelen tepkiler üzerine yol tekrar ulaşıma açıldı. Yolun neden kapatıldığı konusunda tatmin edici bir açıklama yapılmadı. Yol tekrar ulaşıma açıldı ve yine neden ulaşıma açıldığı konusunda da bir açıklama yapılmıyor.

Yolun kapatıldığı gün telefon ile ulaştığımız Belediye Başkanı Yusuf Ercan yolun Karayollarından gelen bir yazı doğrultusunda kapatıldığını söylemişti. Peki, yol şimdi tekrar neden açıldı.
Yolun kapatılmasının nedeninin iddiaya göre D-655 karayolu Akçakoca istikametinde kapatılan kavşağa 75 metre uzaklıkta yapılması planlanan Akaryakıt istasyonu ve LPG ünitesinin yapılabilmesi için Karayolları kanununa göre istasyonların şehir girişinden en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor. Bu şart sağlanırsa yapıya ruhsat verilebiliyor.

Neyse ki yol tekrar ulaşıma açıldı.

Haber; R. BAL