Yıldız Holding’in hisse satışına yönelik yeni hamlesi Ülker Bisküvi oldu. Ülker Bisküvi’nin sermayesinin yüzde 30’una denk gelen hissesi 2 milyar liraya Pladis Foods Limited'e satıldı. Ancak bu satış üzerinden yapılan yorumlar Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’i açıklama yapmaya itti.

 Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ülker Bisküvi’nin hisselerinin Pladis’e satılmasının farklı yerlere çekilmemesi için sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. 

 "Yıldız Holding, Ülker’i kendi şirketine sattı"

 Pladis’in Ülker’in sahibi ve kontrolünde olan bir Türk şirketi olduğuna vurgu yapan Ülker sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bazen ne zordur halini arz; Ülker’in sahibi ve kontrolü bir Türk şirketi olan İstanbul’da kurulu, Ülker ailesine ait Yıldız Holding’dedir. Yıldız Holding, Ülker’i kendi şirketine sattı. Alım işleminde pay başına fiyat 19.5 lira olarak belirlendi.Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’de sermayenin yüzde 30’una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında kendi gıda firması Pladis Foods Limited’e sattı."


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8