Düzce’de bu sabah işyerine ya da okula gidecekler şehir içinde kapanan bazı yollarla karşılaştı.

 

YOL İKİ GÜN KAPALI

 

Düzce Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada bugün ve yarın (11 Haziran Çarşamba) Rıhtım Caddesi üzerindeki il Halk Kütüphanesi ve Şakuş Kavşağı arasında bulunan güzergah köprü çalışmaları nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında trafiğe kapandı. Sabah yola çıkanlar kapanan yol nedeniyle şehir içinde uzun süre dolanmak zorunda kaldı. Ayakları biten Şakuş köprüsünde çelik bloklar yerleştirme çalışması yapılırken, kapanan yollar özellikle Ara sokaklarda trafik sıkışıklığına yol açtı. Köprüde çelik blokların tamamlanmasının ardından beton dökümüne geçileceği öğrenildi.

 

 

KÖPRÜ CANBAZLARI

 

Köprü çalışmalarını çeken haber merkezimizin gözünden bir detay kaçmadı. İş Kazalarının oldukça fazla yaşandığı Düzce’de, köprü çalışmalarının sürdüğü alanda gerekli önlemler alınmayınca tehlikeli manzara ortaya çıktı. İşçilerin yaklaşık 10 metre yükseklikte gerek çelik blokların arasında gerekse üzerinde baret dahi bulunmadan çalıştığı görüldü. Sadece çelik blokları yerleştirilmesi esnasında değil, iş makinelerini kullanan işçilerin de takması zorunlu olan baretleri kullanmadığı fark edildi.

 

Düzce’de aslıda bir çok inşaatta görebileceğimiz tedbirsizliğin belgesi son olarak köprü inşaatında biz kez daha gözler önüne serildi. Bu da iş güvenliği konusunda yaşanan onca kazaya karşın ders almadığımızı gösterdi.

 

Haber; S.KAŞKIR