Çay Mahallesi Demirci Caddesi üzerinde kaldırım olması gereken bölgenin özel bir işletmeye ait bahçenin içinde olması, bir vatandaşın tepkisine yol açtı.

Bu sabah saatlerinde Öncü Haber What’sApp İhbar Hattı’na gelen videoda aracıyla seyir halindeyken kaldırımları çeken bir vatandaş, Demirci Caddesi üzerindeki işletmenin kaldırım olması gereken alanı bahçesine aldığını görüntüledi. Duvar örülmesi nedeniyle bıçak gibi kesilen kaldırımın yaklaşık 20 metre sonra tekrar başladığını anlatan tepkili vatandaş, bu tuhaf durumu eleştirdi. Görüntüyü gönderen kişi, ayrıca geçtiğimiz gün yaşadığı bir olayı da paylaştı. İki çocuğun yola atladığını belirten vatandaş, aynı anda başka bir araçla da geçiştiğini ve duvar nedeniyle kaçacak yeri olmadığını belirterek neredeyse çocuklara çarpacağını ifade etti. Vatandaş çocukların son anda kurtulduklarını kaydetti.

Otomobil içerisinden kaydedilen görüntüde cadde boyunca uzanan kaldırımın söz konusu işletmeye gelindiği sırada bittiği ve kaldırımın yol sınırından itibaren kurumun bahçe duvarının başladığı görülüyor.  

Öte yandan kaldırım işgali konusunda oldukça hassas olduğunu her fırsatta yaptığı denetim ve uyarılarla gündeme taşıyan belediyenin bu duruma nasıl göz yumduğu da tartışma konusu oldu.

Haber: Ö.YILMAZ