Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, iki yıl önce söz verdiği “Aşevi” sözünü sonunda uygulamaya koydu. Bunun için İstanbul caddesi üzerinde bulunan eski belediye binasındaki mülkiyeti belediyeye ait olan ofislerde Aşevi, EVSAD Rehberlik Hizmetleri ve 60 yaş ve üstü kişiler için Yaşam Merkezi olmak üzere üç sosyal merkez açılacak.

Düzce Belediyesi her gün 500`ü aşkın ihtiyaç sahibi ve evinde yemek pişiremeyecek derecede düşkün olan kişiler için aşevinde pişirilen sıcak yemekler hazırlayacak.  Aşevinde 12 ay süreli olarak faaliyet gösterecek olan Aşevinde sabah ve öğle olmak üzere iki öğün yemek verilecek.

60 yaş ve üstü kişilerin yararlanacağı 112 Metrekarelik yaşam merkezinde Düzce Belediyesi, çay ocağı, kütüphane, internet başta olmak üzere olgun insanlarımızın  hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak donanım sağladı. İkinci bahar dinlenme lokalinde vatandaşlar bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da birbirleriyle hasbihal edebilecek, lokalde dama ve satranç gibi oyunlar da oynayabilecekler. Üçüncü sosyal merkezde ise kısa adı EVSAD olan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği Düzce Şubesi olarak çalışacak ve Rehberlik hizmeti verecek.

Düzce terminali gibi Aşevi, EVSAD Rehberlik Hizmetleri ve 60 yaş ve üstü kişiler için Yaşam Merkezi’nin açılışı için de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklendiği öğrenildi.

HABER:S.KAŞKIR