Asar Deresi’nin ıslah çalışmalrı nedenyile başlatılan çalışmalar geçtiğimiz Temmuz ayında köprülerin yıkılmasıyla başlamıştı. Proje değişikliğine gidildiğinin duyulması ve yeni proje çizilmesi beklenen köprülerde çalışmalar durmuş Osmanlı Mimarisi için proje beklenmişti.
Kış aylarının gelmesi ve karın yağmasıyla birikte havaların iyice soğuması köprü inşaatının çalışmalarının durmasına sebep olmuştu.

HAVALAR ISINDI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karın erimesi, sisin kalması ve havaların biraz olsun ısınmasıyla birlikte köprü yapım çalışmalarına tekrar başlandı. yaya ve araç trafiğe açılmasının çok önemli olduğu köprülerin hala ne zaman bitirileceğiyle ilgili açıklama hala yapılmıyor.

KÖRÜLERİN AYNI ANDA YIKILMALARI SORUN OLMUŞTU

Eski otogar köprüsü ve Küçüksu Köprüsü’nün aynın anda yıkılmasıyla Düzce trafiğine büyük sorun yaşatmış. Özellikle akşam saatlerinde tüm trafik şakuç köprüsüne yoğunlaşmış ve trafik içinden çıkılamaz bir hale gelmişti.

Eski otogar köprüsünün asfalt çalışmalarının yapılmasından sonra yaya ve araç trafiğine açılması yoğunluğu büyük oranda rahatlattı ancak hala köprüler projeleri olan Osmanlı Mimarisine benzeyen yüzlerini göstermedi. 19 Aralıkta bitmesi beklenen ancak yetişmeyen köprülerin bitirilme tarihiyle ilgili yetkililerden henüz bir açıklama geldi. 



Haber: G. KARDUZ