“Usandıran bekleyiş bitiyor” diyerek Çavuşlar TOKİ’de İlk etap dağıtımın 24 Ekim 2013 (bugün) yapılacağı duyuruldu. Hak sahipleri müjdeli haberi alınca havalara uçtu ancak anahtarlarını nereden teslim alacağı ile ilgili net bir açıklama yapılmaması da bu konuda belirsizliğe yol açtı.


Dar gelirlilere ait 320 adet 2+1 konutlarda prosedürlerin tamamlandığı ve dağıtıma hazır hale geldiği belirtilerek anahtarların yetkililerce 24 Ekim Perşembe gününden itibaren hak sahiplerine dağıtılmaya başlanacağı belirtilmişti. Anahtar teslimi ile ilgili hangi kuruma başvuracağına ilişkin kamuoyuna net bir açıklama yapılmaması vatandaşları da iki arada bıraktı. Konutlarla ilgili resmi açıklamanın Düzce valiliği tarafından basın kuruluşlarına yapılmaması bilgi eksiliğine yol açtı. Uzun süredir bekledikleri konutlarının anahtar teslimi nereden alacağını bilmeyen hak sahipleri müjdeli haberi alır almaz, televizyonumuzun telefonları kitlendi.


YOKSULLARA ANAHTAR TESLİMİ YOK


Konutlarla ilgili Düzce valiliğinden resmi bir açıklama beklenirken, bir diğer eleştiri konusu da özürlüler ve alt gelir grubuna ait 1+1 şeklinde inşa edilen 128 adet konut için teslim tarihi verilmemesi oldu. Yapılan açıklamada konutların ruhsat problemlerinin çözüldüğü doğalgaz bağlantılarının da tamamlandığı belirtildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtılacak olan özürlüler ve alt gelir grubunu kapsayan 1+1 konutların anahtar teslim tarihi hala belirsizliğini koruyor.

 

Haber; S.KAŞKIR