Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çamköy Mahallesi'ne Roman vatandaşlar için yapılan daireler hak sahiplerine teslim edildi. 240 adet TOKİ Roman Konutları'nın kura çekimleri 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Salonu dolduran roman vatandaşlar, adeta nefeslerini tutarak çekilişte isimlerinin okunmasını bekledi. Kucaklarında çocuklarıyla çekilişi izlemeye gelen vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

 


Kura çekim programında konuşan Vali Adnan Yılmaz, vatandaşlara yeni yuvalarının hayırlı olmasını dilerken ruhsatsız binaları el birliği ile kaldırılmaya davet etti.

 

 


Vali Yılmaz, “Her zaman her şeyin en güzeline layıksınız. 10 ay önce göreve başladığımda Çamköy Konutları meselesi önüme geldi. Bu konutları hak sahiplerine teslim etmek boynumuzun borcuydu. Şu anda borcumuzu ödüyoruz. Sosyal devlet olmanın en büyük kurallarından birisi budur. Vatandaşını yaşat ki devlet yaşasın. İyi konutlarda yaşamak sizin de hakkınız. Evladım ne olacak diye düşünmeden sizler bundan sonra çok daha fazla güzelliklerle karşı karşıya kalacaksınız. 240 hane kurasını çekip evlerini alacaksınız. Şimdi oturduğunuz mekanlar imarsız ruhsatsız yapılarınız varsa ekipleri gönderin. İmarsız ruhsatsız binalar devam etmemeli. bu binaları elbirliği ile kaldıralım. Hepinize tekrar hayırlı olsun” dedi.

Yıllardır çekilen sıkıntılar sona erdi

 

 

240 adet konutun çekiliş töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları için önemli bir aşama gerçekleştirdiklerini belirtti.
Çamköy TOKİ sosyal konut projesinin Düzce için en önemli projelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Bayram, " Yıllardır çekilen sıkıntılar sona erdi. Şimdi sizler için, evlatlarınızla birlikte huzurlu bir yaşam başlıyor. Dara düştüğünüzde, sıkıntılı durumunuzda belediyenin yer zaman yanınızda olduğunuzu bilin'.dedi.
Konuşmaların ardından İlk kuralar protokol üyeleri tarafından çekildi. Daha sonra Düzce 5. Noteri önce engelli vatandaşların daha sonra ise roman vatandaşların merakla beklediği daireler için asil ve yedek isimlerin kuraları çekildi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı. Kendisine ev çıkan vatandaşlar birbirlerine sarılarak mutluluklarını paylaştılar.

Haber: S. KAŞKIR