Düzce’nin Su cenneti olmasına rağmen köylerde yaşanan susuzluk özellikle yaz aylarında iyice hissediliyor. Kışın çamurlu sulardan yazın ise kuraklıktan içmeye su bile bulunmaması Düzce merkez ve ilçelerindeki köylerinde kanayan yaralardan biri.

 

 


Nihayet, yıllardır susuzlukla boğuşan iki köyde çalışma başlatıldı. Yığılca’nın Çamlı Köyü ve Gümüşova’nın Elmacık Köyü’nde İl Özel İdaresi Köyleri hizmet götürme birliği tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonucu su kaynakları bulundu.

 



Çamlı Köyü’nde 230 metre, Elmacık Köyünde ise 200 metre derinlikten fışkıran su, köy halkının yüzünü güldürdü. Yaklaşık 25 yıldan bu yana susuzluk çektiklerini söyleyen Çamlı Köyü muhtarı Mevlüt İntepe, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 


Kurulduğu günden bu yana köyde susuzluk çektiklerini söyleyen Elmacık Köyü Muhtarı Yüksel Yılmazoğlu ise bugüne kadar köye yapılan 5. Sondaj olduğunu artık köydeki susuzluk probleminin son bulunan kaynakla sona ermesini diledi.


İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Melen Su ’yunun köylerinin içinden geçmesine karşın susuzluk çektiklerini ifade eden Yılmazoğlu, hızla büyüyen köylerinde bir daha su problemi yaşamak istemediklerini dile getirdi.

 

Haber;S.Kaşkır