Karlı günler merkezi bölgelerde geride kalırken, Düzce'nin yüksek kesimlerinde etkisi sürüyor.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Balıklı İşletme Şefliği sınırlarındaki yüksek rakımlarda kar ve heyelan nedeniyle kapalı olan orman yollarının açılması için çalışma yapılıyor.

 

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait dozer yardımıyla devam eden yol açma çalışmalarında şuana kadar Balıklı Şefliğinde Derebalık, Hıra, Pürenli ve Balıklı Yaylaları ile Kardüz Şefliğinde Kardüz Yaylası'na ulaşım sağlandı. Yolların açılması sonrası ise ormanlarda durum tespiti yapıldı. Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kar ve rüzgâr nedeni ile ormanlarda meydana gelen devrik-kırık ağaçların tespitlerini yaptı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan yayla yollarının açılması ile birlikte hem gezi için yaylaya çıkan ziyaretçilerin hem de konaklama amaçlı yaylada kalan orman köylüsü vatandaşlarımn ulaşım ihtiyaçları da karşılandı. Aynı zamanda yoğun kar yağışlı geçen kış mevsiminin ardından ormanlarda meydana gelen tahtibattan geri dönüş sağlanacağı bildirildi. Bu amaçla devrik ağaçların değer kaybetmeden üretimlerinin yaptırılarak ülke ekonomisine kazandırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Haber:C.ÜSTÜNER