Düzce İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürlüğü 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden dolayı 10 Mart-8 Nisan 2015 tarihleri arasında tüm ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.

Bu kapsamda Muhtarlık Bölgesi askı listelerinin dökümünün başlanıldığı 10- 27 Mart 2015 tarih aralığında adres beyanında bulunacak kişilerin; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile bulundukları İlçedeki Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim biriminde oylarını kullanmak isteyen  öğrenciler (askeri öğrenciler hariç) ise öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarını ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile bulundukları İlçedeki Nüfus Müdürlüklerine bizzat başvurmaları gerekiyor. Özel vekaletname ile başvuranlar sadece vekalet veren adına adres beyanında bulunabilecek.

Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesine yönelik muhtarlık bölgesi askı listeleri 10 Mart 2015 tarihinde dökümü başlanacak, 14 Mart 2015 Cumartesi günü askıya çıkarılacak, 27 Mart 2015 Cuma günü saat : 17:00'de askıdan indirilecek ve 08 Nisan 2015 Çarşamba günü kesinleşecek.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ UYARDI

Öte yandan 15 Mart tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğrenime Geçiş sınavına katılacak öğrenciler için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Uyarı niteliğindeki açıklamada sınava girecek olan ve nüfus cüzdanını kaybetmiş olan öğrencilerin nüfus cüzdanı için müdürlüğe başvurmaları istendi. Yeni nüfus cüzdanı çıkarmak için öğrencilerin sınava giriş belgelerini müdürlüğe getirmelerinin yeterli olacağı ifade edildi.

Haber;S.KAŞKIR