Yedigöller Milli Parkı, Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'yı bünyesinde barındıran Bolu, 2016'da nüfusunun 3 katından fazla tatilciyi ağırladı.

Yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan, gölleri, göletleri ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı tatilcilerin gözde mekanı Bolu, 2016 yılında da ziyaretçi akınına uğradı.
Abant, Yedigöller, Gölcük ve Kartalkaya'yı bir yıl içerisinde 1 milyon 96 bin 778 kişi ziyaret ettiği Bolu, nüfusunun 3 katından fazla turisti ağırladı.

Tabiatın kalbi: "Bolu"
Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu'yu "tabiatın kalbi" olarak andıklarını belirterek, "Bu tabiatın kalbi olan ilimize her yıl yüz binlerce vatandaşımız doğal güzellikleri görmek üzere ziyarete geliyor. İlimizi, 160'ın üzerinde doğal ve yapay göletin olduğu bir göller diyarı olarak da söyleyebiliriz. Bu doğal güzellikler tüm vatandaşlarımız için bir cazibe merkezi oluşturuyor." diye konuştu.

Bolu sınırları içinde Yedigöller Mili Parkı ile 9 adet tabiat parkının bulunduğunu anlatan Baruş, en fazla ziyaretçi alanlar Abant Tabiat Parkı, Yedigöller Mili Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı olduğunu söyledi.

Düzce’nin umudu Kardüz
Bolu gibi doğal güzelliklere sahip Düzce ise turizm yatırımlarıyla bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmle gelişmek için çaba gösteriyor. Özellikle Bolu gibi kış turizminde söz sahibi olmak isteyen Düzce’de Kardüz Yaylası’ndan beklentiler büyük. Yatırım çalışmaların sürdüğü Kardüz’ün yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulmasıyla turizmde yeni bir dönemin başlaması umut ediliyor.