Boğaziçi Beldesinin Şekerpınar mahallesinde oturan ve kas hastası olan 10 Yaşındaki Nursefa Aman, Sakarya’da bulunan bir tıp merkezinde gördüğü tedavinin ardından, dün taburcu edilmesinin üzerinden yarım saat geçtikten sonra hayatını kaybetti.

Fenalaşarak Düzce Atatürk devlet Hastanesi’ne götürülen ve yer olmadığı gerekçesiyle Adapazarı’nda özel bir hastaneye sevk edilen Nursefa, burada dört gün tedavi gördü.

Tedavisinin ardından dün taburcu edilen Nursefa, babasının kendisini hastaneden alarak düzce’ye doğru yola çıkmasının üzerinden yaklaşık yarım saat sonra henüz yoldayken fenalaştı.

Baba Fuat Aman, fenalaşan kızını kurtarabilmek için 112 Acil Servis’i arayarak yardım istedi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Küçük Nursefa, ambulansta hayatını kaybetti.

Otopark Camii Din görevlisi olan Baba Fuat Aman, kızının doğuştan kas hastası olduğunu, doktorların  kızına buluğ çağına kadar ömür biçtiklerini, hastaneden çıktıktan sonra fenalaşan kızının, ambulans geldiğinde zaten hayatını kaybetmiş olduğunu söyledi.

Acılı Baba  Fuat Aman, kızının ölümüne hazırlıklı olduğunu ifade  ederken, doktorlar ise küçük kızın tedaviye cevap verdiğini, ancak bu hastalığın özelliği nedeniyle bu gibi bir olayın  yaşanmasının normal olduğunu belirttiler.

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle çocuk yaşta hayatını kaybeden Nursefa Aman, bugün Şekerpınar’da bulunan evlerinin önünde  komşuları ile helalleştirildikten sonra toprağa verildi.