Bundan iki yıl önce tüm ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı anılırken o anları yaşayan ve gazi olan Arif Bostancı yaşadığı anları Öncü Haber mikrofonlarına duygu dolu cümlelerle anlattı. 15 Temmuz’da Ankara Müftülüğü’nde görev yapan Bostancı şu an Düzce Müftülüğü’nde görev yapıyor.

“Bize korku sarmaya çalışanlara bir korkusuzluğu gösterdik”
Gazi Arif Bostancı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz gecesi evimizde otururken jetlerin alçaktan uçtuğu manzarayı görünce dedik ki her halde başka devlet bize saldırıyor. Daha sonra sanal alemde bu kalkışma mı, bir ülke saldırı mı yapıyor gibi bir ürperti oluştu. Televizyonda bunun bir terör eylemi olduğunu duydum. Ordunun içine sızan hain FETÖ’cülerin yaptığını öğrendik. Hemen külliyeye gittik. Diğer vatandaşlarla birlikte beklemeye başladık. Emniyet ekiplerine gerçekten darbe mi diye sorduk ve teyit aldık. Ekipler bize iyi niyetli olarak isterseniz daha güvenli yere gidin dediler ama biz hiçbir yere gitmedik. Cumhurbaşkanımızın açıklama yaparak esir olmamasını duymak bizi çok sevindirdi. Bize korku sarmaya çalışanlara bir korkusuzluğu gösterdik.”

“Sabaha kadar mücadeleye devam ettik”
Sabaha kadar direnmeye ve mücadele etmeye devam ettiklerini de belirten Bostancı açıklamalarına şu cümlelerle devam etti:

“Gece saatlerinde bir helikopter geldi ve bize ateş açmaya başladı. Daha sonra yeniden ateş ettiler ve yaralı arkadaşı tedavi etmeye çalışırken kolumdan vurulduğumu anladım ve gaziliği orada öğrendim. Yaralılarımız bile o mücadeleyi bırakmadı. Daha sonra gelen araçları durdurmaya çalıştık ve bize dağılın yoksa vururuz dediler. Bize ateş etmeye başladılar ama yılmadık. Bu arada jetler öyle bir uçuyor ki sanki her yer bombalanıyor. Biz hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadık. Allah bizim yüreğimizden ölüm korkusunu almıştık. Ezan dinmez, vatan bölünmez, şehitler ölmez naralarıyla sabaha kadar mücadeleye devam ettik.”

“Bu vatan benim de vatanım dedi”
 Son olarak dokuz on yaşlarında biz kız çocuğun söylediklerinin kendisini duygulandırdığını da söyleyen Bostancı şu şekilde konuştu:

 “Dokuz on yaşlarında bir kız çocuğu gördüm ve babasına kızdım. Niye bu çocuğu getirdin dedim. Babası evde durduramadım dedi ve ben çocuğa niye geldin dedim. Bana öyle bir cevap verdi ki duygularıma hakim olamadım. Amca bu vatan benim de vatanım dedi. Bu söz oradaki herkesi daha da dirençli olmaya yöneltti. Ölüme koşarak gittik. Hiç kimse korkmadı. Allah, bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın. Ne bize, ne de İslam alemine. Sabah bizi hastaneye götürdüklerinde her yer kan revan içindeydi. 250 şehit, 2 bin 193 tane yaralımız oldu. devletimiz bizi ne zaman çağırsa biz yine o meydanlara ineriz. “

Haber: M.AYDIN