İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının ardından daha işlek bir hal alan Rıhtım ve Mimar Sinan Caddesi’nde yol genişletme çalışmaları kapsamında belirlenen binaların yıkımına devam ediliyor.

Ekiplerin geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Rıhtım Caddesi üzerinde başlattığı yıkım çalışmalar bugün Cedidiye Mahallesi Göksel Sokağın Mimar Sinan Caddesi ile birleştiği köşedeki 2 metruk binanın yıkımı ile devam etti. Caddeleri daraltan binaların yıkılarak trafiğin rahatlatılmasının amaçlandığı çalışmanın üst yapı işlerinin en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.



Asar’da temizlik sürüyor
Öte yandan yaz aylarının gelmesi ile birlikte Asar Deresi içerisinde rutin temizlik işlemine başladı. Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Asar Deresi içinde bulunan çöp, hafriyat ve moloz kalıntılarını kaldırmak üzere çalışmalarına başladı. Her yıl yaz aylarının başında yapılan temizlik çalışmaları kapsamında dere yatağı etrafında da düzenleme yapılıyor. Su akışının daha sorunsuz sağlanması amacıyla ağır iş makineleri ile yürütülen temizlik çalışmaları kısa sürede tamamlanması bekleniyor.



“Burada kullanılan mazotun parası çakılla çıkarılacak”
Hem yıkım işleri hem de Asar Deresi’nin temizlenmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:



"Biliyorsunuz derelerimize zaman zaman çakıl ve balçık birikiyor. Bunu zaman zaman temizliyoruz. Bu da rutin olarak yaptığımız işlerden birisi. Şehrimizin doğusundan batısına kadar Asar Deresi arkasından Karaca Deresi temizlenecek. Çalışmalar rutin olarak devam ediyor. Şu an dere sivrisineklere karşı boydan boya ilaçlanıyor. Ayrıca biliyorsunuz Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili de 6 ekibimiz mücadele ediyor. Bu sene çok yoğun bir çalışma yapıyoruz sivrisineklerle ve Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili. Belediyemizin çeşitli konularda çalışmaları devam ediyor. Buradan çıkan çakılı da şantiyemize götüreceğiz eleyip kullanacağız. Burada kullanılan mazotun parası çakılla çıkarılacak."


Haber: Ö.YILMAZ