Hem asayiş açısından sıkıntı, hem de tehlike teşkil ettiği gerekçesi ile atıl binalarla ilgili İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği “Metruk binalar yıkılacak” talimatının ardından binaların yıkım işlemi için Düzce Valiliği’ne bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor.

Deprem sonrasında aldıkları hasar nedeniyle 19 yıldır atıl halde bulunan binaların yıkımına geçtiğimiz haftalarda D-100 Karayolu yan yol Hamidiye Mahallesi’ndeki bina ile başlanırken, yaklaşık 2 hafta önce de Kültür Mahallesi Mansur Bayram Caddesi üzerinde ‘Deprem Anıtı’ olarak bilinen atıl bina ile devam etti.

Deprem Anıtı’nın yıkım çalışmaları sürerken bugün bir yıkım haberi de Aydınpınar Caddesi’nden geldi. Cadde üzerindeki binanın yıkımı Vali Zülkif Dağlı’nın metruk binaların yıkımına ilişkin talimatı ile evre ve Şehircilik Müdürü Nurhan Kartal öncülüğünde başladı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede binanın çevresi emniyet şeridi ile çevrildi. Ayrıca sokağa giriş çıkışlar da kapatıldı.

Haber: Ö.YILMAZ