Düzce'de uyuşturucu belasından kurtulmak isteyen gençleri yakından ilgilendiren bir projeye imza atıldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Yeşilay madde bağımlısı gençleri tedavi sonrası topluma yeniden kazandırmak amacıyla işbirliğine gitti. Bağımlıları hayata bağlayacak protokol, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ve Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan tarafından imzalandı.

Düzce'de fırsata dönüşssün

Madde bağımlısı gençleri, hem sosyal hayata kazandıracak hem de meslek sahibi yapacak protokolün Düzce'deki uyuşturucu batağındaki gençler için de fırsata dönüşmesi bekleniyor. Uzun süredir tüm ilgili kesimlerin desteği ile süren mücadele seferbeliğine karşılık şehrin sokaklarında baygın halde bulunan gençlere rastlanmaya devam ediliyor. İç burkan bu manzaralar bağımlı gençlerin daha kötüye gitmeden sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılmalarının önemini ortaya koyarken, devletin desteği ile başlatılan projeler umutları yeşertiyor. Son olarak bağımlı gençleri tekrar sosyal hayata tutundurmak için yola çıkılan İŞKUR-Yeşilay protokolü de bu amaca hizmet ediyor.

Protokol kapsamında yapılacaklar

İŞKUR ile Yeşilay, İş ve Meslek Danışmanlarının bağımlılıklar ile ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde (YEDAM) İŞKUR da yer alacak. Merkezlere gelen bağımlılardan tedavi ve terapi görenlerin işe yerleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.

Bir kıvılcım olacak

Protokol töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “Bu protokol ile YEDAM kapsamında gençlerimize meslek edindirme eğitimleri vererek ve iş kapılarını açarak onlara umut ışığı olacağız. Nitekim dezavantajlı gençlerin en büyük korkusu tıbbi tedavi gördükten sonra acaba bir mesleğim olur mu düşüncesi. Protokolümüz bu noktada daha da anlamlı işlerimiz için bir kıvılcım olacak.”

YEDAM'daki hizmetler

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ise, İŞKUR işbirliğiyle madde bağımlılığından kurtulan birçok kişinin sosyal entegrasyonuna ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Madde bağımlılarının tıbbi tedavi sonrası terapi ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak unsurların eksikliğinden yola çıkarak Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) hayata geçirdiklerini belirten Seylan, “YEDAM’a başvuranlara hem psikolojik destek sağlayacağız hem de onların sosyal hayata katılmalarına yardımcı olacağız. Buradaki en önemli partnerimiz İŞKUR olacak. İŞKUR, tedavi ve terapi görenlerin kendi hayatlarını sürdürme ve toplumda aktif hale gelmeleri için onlara mesleki yeterlilik kazandıracak.” diye konuştu.

Haber;C:ÜSTÜNER