Düzce’deki yol sorununa bir yenisi daha eklendi. Musababa Köyü, Lazlar Mahallesi’nde yaşayan ve uzun zamandır çözülememiş olan yol sorununa tepki gösteren Nur Otlu isimli vatandaş, tepkisini Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na çekip gönderdiği görüntüler ile gösterdi.

Mahalleli olarak yol sıkıntısı yaşadıklarını, bunun çözümü noktasında yapılan başvuruların ise sonuçsuz kaldığını ifade eden Otlu, getirilen mıcır taşın ise mahalle girişine kadar döküldüğünü belirtti.

“Medeniyet burada bitiyor”

Lazlar Mahallesinde çalışma yapılmamış olmasından şikâyetçi olan vatandaş, “Belli bir yere kadar asfalt çalışması yapıldı. Yolun devamı yapılmıyor. Medeniyet buraya kadar geliyor ve burada bitiyor” diye konuştu.

“Bazı belediye şoförlerimiz yukarıya kadar zahmet etmemek için de ellerinden geleni yapıyor”
Otobüs şoförlerinin bu yolun yapılmaması için çaba sarf ettiğini iddia eden vatandaş, “Buradan yukarısı Lazlar Mahallesi. Bu mahalleye yıllardır yapılanın adı zulümdür. Yol yapılmıyor sularımız çamur. Yukarıdaki bağlantı yolundan sonra yapılması gereken bir ara yol var. Bu da yapılmıyor.  Halk olarak belediye otobüslerinin mahalleye girmesini istiyoruz. Bu yol yapılırsa belediye girecek. Bizim bazı belediye şoförlerimiz yukarıya kadar zahmet etmemek için de elinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar, çocuklar, yürürken birçok sebeple korkuyor”
Planlanan yolun yapılmadığını da kaydeden Otlu, “Eğer buraya bu yol yapılmış olsa, köyümüze yıllar sonra gelecek olan belediye otobüsü, buradan gelecek ve köyümüze çıkacak. İnsanlar, çoluk çocuğu ile bu yolu yürüyor. Bu yol üzerinde köpekler var. İnsanlar, kadınlar, çocuklar, yürürken birçok sebeple korkuyor. Ellerinde torba ve yüküyle yürüyor” dedi.

“Her şeyimizden vergi alıyorsanız, bunun bedelini ödeyeceksiniz”
Yeterli hizmet almadıklarını ve bu durumun müsebbibini bulacaklarını ifade eden vatandaş, “Bu nasıl bir şeydir. Bir tarafa mıcırı bol bol döküyorsun. Diğer tarafa bu mıcır yok. Basıl bir zihniyet, nasıl bir terbiyesizlik? İnsan ayrımcılığı mıdır? Bunu çözemiyoruz. İl Özel İdaresi buraya kadar çakıl göndermiş. Ya bunu döken yetkililer düzgün dökmedi ya da İl Özel İdaresi yeteri kadar mıcır göndermedi. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Yeter artık. Köyümüzde yıllardır süren bu eziyet bitecek. Yakasını bırakmayacağız. Gerekli mercilere ulaşacağız. Köyümüze bu hizmetin yapılmasına kim engel oluyor, sebep oluyorsa, onlardan hakkımızı alacağız. Biz de burada vergi ödüyoruz. Her şeyimizden vergi alıyorsanız, bunun bedelini ödeyeceksiniz?” şeklinde konuştu.

Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8