Öncü Haber'in günler önce yazdığı gelişme resmiyet kazandı. Sağlıkta yaşanan sıkıntıları çözmede etkili olamayan ve kriz yönetiminde sınıfta kalan İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İbrahim Özcan, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Düzce'de sağlıktaki sorunların giderek artması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Özcan'ın ya istifa edeceği ya da görevden el çektirileceği konuşuluyordu. 

Uzun süredir şikayetlerle adından söz ettiren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Op. Dr. Bülent Gülerkaya ve yardımcısının sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin yankıları sürerken, hastanede hasta yakınları ile bir güvenlik görevlisi arasında yaşanan kavga gözlerin bir kez daha İl Sağlık Müdürlüğü'ne çevrilmesine neden olmuştu. Hastanede güvenlik kameralarının çalışmadığı ortaya çıkarken, hasta-personel arasında sık sık iletişim noktasında baş gösteren krizler de sorgulamaya açılmıştı.

Artan şikayetler üzerinde Ankara'ya çağrılan İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İbrahim Özcan'a görevden alınma kararının tebliğ edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Sağlık İl Müdürünün görevde kalması için bazı siyasilerin çaba gösterdiği öğrenildi. 

Haber: S. ÜNSAL



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv        

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya    

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8