Hürriyet Ortaokulu’nda, fotoğrafın ve fotoğraf çalışmalarının yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, fotoğrafçılığın günlük hayatla ilişkilendirilmesi, okul ortamının öğrenilen ve araştırılan bir yapıya dönüştürülmesi amacıyla önem taşıyan ‘Fotoğraf Kulübü Sergisi’nin açılışı yapıldı.



Kalıcı konutlarda bulunan Hürriyet Ortaokulu’nun kütüphanesinde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışınıİl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. Açılışa okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

“Meslek liselerimizde de fotoğrafçılık ve grafik bölümlerinde çalışmalar gelişecektir”

Kurdele kesim töreninin ardından hayata geçirilen proje hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit şunları kaydetti:

“Düzce’mizde çok farklı bir etkinlikle karşı karşıyayız bir fotoğrafçılık kulübü ve fotoğraf çeken çocuklarımız. İpek öğretmenimiz Hürriyet Ortaokulu’muzda, okul müdürümüz ile birlikte böyle bir çalışma başlatıyorlar. Çocuklar hem fotoğraf çekmenin tekniklerini öğreniyorlar hem de doğada gezmek suretiyle fotoğraflar çekiyorlar daha sonrasında bununla birlikte bir sergi düzenliyorlar. Bakanlığımız yakın dönemde 2023 eğitim vizyonunu ilan etti. 2023 eğitim vizyonunun en önemli unsurlarından bir tanesi öğrencilerimizin sadece akademik başarılarla donatıldığı sadece bunun kutsandığı bir eğitim modelinden ziyade, çocuklarımızı çift kanatlı olarak yetiştireceğiz. Hürriyet Ortaokulu’muzda yapılan bu çalışmamız bu yönüyle çok önemli. Çocuklarımızın sanat yönünü geliştiriyor. Böyle bir çalışmanın yürütülmesine çok mutlu oldum. Okul müdürümüze, İpek öğretmenimize ve çocuklara teşekkür ediyoruz. Bu örnek bir çalışma. Öğretmenlerimiz çok farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştiriyor. Meslek liselerimizde de fotoğrafçılık ve grafik bölümlerimiz var. Bu çalışmalar da gelişecektir.”



“TÜBİTAK şenliğine öğretmenlerimiz çok güzel hazırlanıyorlar”

Hürriyet Ortaokulu Müdiresi Gülşah Sarıbaba ise ‘TUBİTAK’ projesi adı altında kabul edilen okullardan birisi olduklarını belirtirken, çocukların okul duvarlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

2023 vizyonunda, bu yıl çocukların okul duvarlarıyla sınırlı kalmaması, atölyelerde etkinliklerde bulunması gerektiği çokça söyleniyor. Bizim okulumuz bu anlamı taşıyan bir okul. Robotik kodlama atölyemizde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Öğrencilerimiz bilgisayar programları öğreniyor. Bunun dışında model uçak egzersizi gibi çalışmalarımız var. TÜBİTAK egzersizleri var. Hürriyet Ortaokulu olarak, Düzce de TÜBİTAK projesi kabul edilen birçok okuldan bir tanesiyiz. Sene sonunda yapacağımız TÜBİTAK şenliğine öğretmenlerimiz çok güzel hazırlanıyorlar. Bizde kurum olarak öğretmen arkadaşlarımızın arkasındayız.”



“2’inci döneme daha güzel etkinlikler planlıyoruz”

Okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve okulun Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı İpek Çakmak Yılmaz, gerçekleştirilen projeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“10-13 yaş arası öğrencilerimiz Hürriyet Ortaokulu’nun Fotoğrafçılık Kulübü çalışması, çocuklara artık okul sınırlarının, duvarlarının dışında hayata dâhil oldukları yeni yöntemler geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Bunlar hareketli fotoğraflar. Hem photoshop eğitimi aldığımız hem de teknik konularıyla öğrendiğimiz geziler düzenleyerek, uygulama şeklinde etkinlikler düzenliyoruz. Eğlenerek öğrenmiş oluyorlar. Bu bizim ilk sergimiz ilk basamağımız. 2’inci döneme daha güzel etkinlikler planlıyoruz İnşallah.”



Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ