Düzce İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Kurban Bayramı'nda tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmasını temin etmek amacıyla denetimlerini arttırdı. Gıda işletmelerinin yanı sıra vatandaşların kurban etlerini kuşbaşı ve kıyma şeklinde işleteceği market ve diğer kasaplara yönelik de denetimler sıklaştırıldı.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Kurban Bayramı'nda yoğun tüketilen tatlı ve pasta ürünleri üretimi yapan işyerleri başta olmak üzere çikolata ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu yerlerin kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca kasaplara yönelik il genelindeki gıda işyerlerini gıda güvenilirliği bakımından denetlemeye devam ettiklerini ifade etti.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Kurban Bayramı'nda kurban etlerini kıyma ve kuşbaşı gibi işlem yaptırmak isteyen vatandaşların; ruhsatlı, asgari teknik ve hijyenik şartlarına uygun et ve et ürünleri üretimi yapan satış yerleri ve kasaplarını tercih etmeleri konusunda uyardı. Ruhsatsız, geçici ve kontrolsüz yerlerden kaçınmalarının gıda güvenliği açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu; ayrıca tüketicilerin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek, ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamasını ve gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmesini istedi.

C. ÜSTÜNER