Dar ve karanlık olması nedeniyle sıkça eleştirilen ve son olarak 3 Kasım’da ölümlü trafik kazası meydana gelen Aydınpınar Köyü yolundaki sıkıntıları hem haber hem de köşe yazısı olarak gündeme taşımamızın ardından ilgili kurumdan açıklama geldi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin imzasıyla gönderilen bilgi notunda, yolda genişletme çalışmalarının özel mülk araziler yüzünden yapılamadığı belirtilirken, yolun karanlık kalan kısımlarında aydınlatma çalışmaları yapılacağı ve hız kesici kasisler yerleştirileceği bildirildi.

Yolda yürütülecek iyileştirme çalışmalarına ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:
“Düzce il merkezinden başlayan ve Aydınpınar köyü ile civarında bulunan köylere hizmet veren grup yolu, Çınarlı köyü köprüsüne kadar toplamda 7,2 km'dir. Yol platformunun aşırı derece bozulması sebebi ile grup yolu; idaremizce 2017 yılında asfalt yapım programına alınmış ve 40 işgünü içerisinde tamamlanmıştır.
Söz konusu yol üzerinde yapılacak genişleme çalışmaları kapsamında vatandaşa ait ve araziler bulunduğu için makul fiyatlı bir kamulaştırma yapılamamış ve yol genişletilememiştir. Bahsi geçen yolu kullanan bisiklet sürücüleri ile yayaların can ve mal güvenliği açısından daha rahat ulaşım sağlamaları için, yol güzergâhında standardı sağlayan toplam 6,3 km'lik alanda bisiklet ve yaya yolu uygulaması gerçekleştirilmiştir. Hız limitleri maksimumum 50 km/s olan yol için; Düzce İl Jandarma Komutanlığına görüş sorularak hız kesici kasis uygulaması yapılacak olan yerlerin belirlenmesi istenilmiş ve uygun olan yer olarak Duraklar köyünden Organize Sanayi Bölgesine dönüş kavşağına kasis yapılabileceği hakkında İl Trafik Komisyonu kararı alınmıştır. Ayrıca grup yolunun karanlık düşen kısımları ile ilgili olarak Sedaş İl Müdürlüğüne aydınlatma yapılması için yazı yazılmıştır.”