Van’da yaşanan son yılların en büyük felaketine yardımlar aralıksız devam ediyor. Düzce Valiliği’nin başlattığı yardım kampanyasının ardından Düzce’deki meslek odaları da yardım için ortak harekete geçti.

Düzce TSO, Düzce Ticaret Borsası, DESOB, Esnaf Kredi Kefalet Kurumu, DÜSİAD, MÜSİAD Düzce Şubesi ortak yardım kampanyası başlattı. Konu ile ilgili bugün Ticaret Sanayi Odası’nda meslek örgütleri bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın öncesinde TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, yardılmar için başlangıç olarak 25 Bin TL bağışladıklarını ifade etti.

Başkanlar adına açıklama yapan Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, meslek örgütleri olarak aldıkları kararları 4 ana başlıkta topladıklarını ifade etti.

Büyük, “Sayın Valimiz Vasip Şahin’le yapmış olduğumuz toplantıda yapılacak olan kampanyaya bazı sınırlamalar getirildi. Kampanyamız 4 ana başlık altında toplandı.

1- Kızılay ile işbirliği yaparak tüm üyelerimizle birlikte kan verme kampanyası düzenleyerek bölgedeki ihtiyaca katkıda bulunmak.
2- Kullanılmamış kışlık kıyafet, ayakkabı, battaniye, elektrikli soba, katalitik soba kampanyasıyla bölgedeki eksiklerin giderilmesi noktasında katkıda bulunmak.
3- Temel gıda maddeleri olan Un, Şeker, Sıvı Yağ, Çay, Bulgur ve Makarna kampanyasıyla bölgenin gıda ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak.
4- Düzce Valiliği’nin Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nda açmış olduğu kampanya hesaplarına nakit yardımında bulunarak bölgenin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak.

Üyelerimizden Tahtakale Ticaret kampanyamıza ilk adımı atmış, bölgeye gönderilmek üzere yüklü miktarda çocuk bezi, hijyen malzemeleri, ıslak mendil yardımında bulunacağını açıklamıştır.Bu noktada tüm üyelerimizi duyarlı olmaya, Van’da yaşanan depremde zarar gören yurttaşlarımızın yaralarına derman olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Metin Büyük’ün ardından konuşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, “Ulusal birlik ve beraberliğimizi dünyaya kanıtladığımız şu günlerde tüm Düzceli esnafların yardım konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Milletimiz bu güçlüğün altından da güçlenerek çıkacaktır” dedi.

Haber; R. BAL