Düzce Küçük Sanatkârlar Yapı Kooperatifi, bilinen adıyla Eski Sanayi Çarşısı’nın Düzce Belediye Meclisi’nde kentsel dönüşüm kapsamına alınmasından sonra sanayi çarşısındaki esnafın yaşadığı bilgi kirliğini ortadan kaldırmak için Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) başkanı Mustafa Kayıkçı, Demir ve Madeni sanatkarlar odası Başkanı Murat Geçici ile Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinin amacını “birinci ağızdan bilgi almak “olarak açıklayan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, esnafın aklındaki soru işaretlerini gidermek ve kentsel dönüşüm çalışmalarını oluşturulacak bir komisyonla yürütmek istediklerini söyleyerek Başkan Keleş’e dilekçe sundu.

HİÇBİR MAL SAHİBİ ZARAR ETMEYECEK!
Odalarla istişarenin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise öncelikle Kentsel Dönüşüm alanındaki son durumu paylaştı: “ Şuan Bakanlar Kurulu aşamasına kadar geldi. Spor sahalarına ve askeri alana kadar genişletmiştik.  Yeni binalar tespit ettik, bunların da kamulaştırma bedelleri yüksek çıktı.  Askeriyenin de boşaltma konusunda olumsuz tepki koyunca alanı biraz geriye çekmek durumunda kaldık.  Burası çok kıymetli bir yer.  Hiçbir mal sahibi zarar etmeyecek.  Hisse sahiplerinin  kar etmesini sağlamak için karşılıklı toplantılar yapacağız.”



ÇOK CİDDİ SOSYAL ALANLAR VAR

Balkan Keleş, Eski Sanayi Çarşısındaki kentsel dönüşüm alanında nelerin yapılacağını anlattı: “ Bir Büyük alışveriş merkezi var. Bir otel, rezidans, ve konutlar olacak. Konutları zemin artı 4 kat olacak şekilde planlandı.  Çok ciddi sosyal alanlar var.”

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Kendilerini en çok zorlayacak konunun sanayi sitesindeki dükkanların çoğunda kiracı olması olduğunu kaydeden Başkan Keleş, bu nedenle alternatif olan Küçük Sanayi Sitesi’nin genişletilmesi konusunda da KSS başkanı ile bir toplantı yapmayı planladıklarını aktardı. “En büyük kar Düzce’nin olacak” diye sözlerini sürdüren Keleş,  bu konuda odaların desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

Demir ve Madeni sanatkarlar odası Başkanı Murat Geçici de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen sitede emlak değerlerinin sıfıra düştüğüne dikkat çekerek başkan Keleş’ten bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi için yardımcı olmasını istedi.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakan da kentsel dönüşümü desteklediklerini fakat bazı konularda endişeleri olduğunu bahsederek istişare yapmaları gerektiğini belirtti.

Haber;S.KAŞKIR