Düzce İli Ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıldı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Seçime Vali Yardımcıları Muammer Aksoy ve Ramazan Şahin, Türkiye Muhtarlar Derneği  Düzce Şube Başkanı Osman Yaman, Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan ve muhtarlar katıldı.

İnsan Hakları Anlatıldı

Seçim Öncesi Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, muhtarlara insan hakları kavramı ve Düzce’deki İnsan Hakları Kurumu ile ilgili bilgiler verdi. İnsan hakları kavramın her geçen gün biraz daha yerleştiğini ifade eden Aksoy, kavramın gelişmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Aksoy’un konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Ramazan Şahin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2011 yılı faaliyetleri aktardı. Şahin, 2011 yılında önceliği köylerdeki su sorunlarını çözmeye ayırdıklarını, 2012 yılında da yine önceliğin su sorunları olacağını söyledi. İl özel idaresine köylere hizmet götürme birliğine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Şahin, özel idareden ayırdıkları bütçeyi biraz daha arttırma yönünde talepte bulundu.

 Kendi Yağımızda Kavruluyoruz

İçme suyu için 100 köye hizmet götürdüklerini ifade eden Şahin, “ Bu hizmetler içerisinde su getirimi ishale hattı yapımı, içme suyu deposu yapımı eskiyen şebeke ve depoların değişimi gibi hizmetler var. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmaların tutarı 3 milyar 591 milyon 357 TL. Birliğimiz aynı hızla hizmetlerine devam edecek. Özel idareden aktarılan bütçeye bizde size aktarıyoruz. Bu nedenle onlara teşekkür ediyoruz yalnız katkı olarak daha fazla destek  istiyoruz. Biz kendi yağımızda kavruluyoruz ama özel idare biraz daha ödeneklerimizi arttırırsa bizler biraz daha iyi çalışmak istiyoruz. “dedi.
Şahin, köylerdeki kanalizasyon çalışmaları için Ankara’dan ödenek talep ettiklerini ve bu yıl içerisinde çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekledi.

Şahin’in konuşmasının ardından encümen ve İl genel meclis üyesi seçimi yapıldı.

Encümen üyeliklerine 55 oy ile Ozanlar Köyü Muhtarı Bülent Keser, 44 oyla Suncuk Köyü Muhtarı Abdulkadir Sönmezoğlu seçilirken, İl genel meclisi üyeliğine ise 70 oyla Ayhan Hacıislamoğlu ve 52 oyla Sinan Aydın seçildi.

HABER:S.KAŞKIR