Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) Türkiye genelinde liselilere yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması’na Akçakoca’da katılan 155 öğrenci arasından derece girenlere ödülleri verildi.
77 erkek ve 78 kız lise öğrencisinin katıldığı ve Akçakoca İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen yarışmada, adaylara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili 80 soru sorulmuştu.


Bu sorulara doğru cevaplar veren lise öğrencilerine, aldıkları derecelere göre çeşitli ödüller verilirken, bu yarışmalarda Düzce ikinciliği ve üçüncülüğü kazanan Akçakocalı öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve AGD Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez tarafından ödüllendirildi.


Saat 14.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürlü binasında gerçekleşen ödül törenine İlçe M.E Müdürü Cevat Çevik ev sahipliği yaptı. Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Tayyar, AGD İlçe temsilcisi Hüseyin Denizgez, Anadolu İHL okul-aile birliği Başkanı Sümeyye Bucak ile dereceye giren öğrencilerden Sümeyye Semra Denizgez ile Şuheda Kadıoğlu katıldı.


Siyer-i Nebi yarışmalarında Düzce ikincisi olan Sümeyye Semra Denizgez ve Düzce üçüncüsü olan Şuheda Kadıoğlu’na hediyelerini veren Müdür Cevat Çevik, öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, başarılarının üniversite sınavlarında da devam etmesini kendilerinden beklediklerini söyledi.


AGD Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez de dereceye giren öğrencilere hediyelerini vererek, sonraki yıllarda kendilerinden Düzce birinciliğini beklediklerini sözlerine ekledi.