DOSOD tarafından düzenlenen Mahalli Off Road yarışları Akınlar Mahallesi Küçük Melen kenarında başladı. 1 buçuk aydır hazırlıklarının devam ettiği yarışma için parkurlar düzenlendi. Güzergahlar belirlendi. Türkiye genelinden 20 aracın katıldığı Düzce’de ilk defa düzenlenen Mahalli yarış zorlu etaplarıyla start verdi.

Daha önce bir çok kez Off Road yarışlarının düzenlendiğini ancak ilk defa mahalli yarış düzenlendiğini söyleyen DOSOD Başkanı Zafer Altınışık, seneye Türkiye Şampiyonasını Düzce’ye getireceklerini söyledi.

 

 

 

Altınışık, “1 buçuk aydan beri hazırlandığımız bir yarıştı. Dada önce Düzce’de off road çok yaptık ama mahalli yarışı ilk defa yapıyoruz. Seneye Türkiye Şampiyonası’nı Düzce’ye getireceğiz.” Dedi.

 

 

Sabah saatlerinde başlayan yarışlar yoğun sis nedeniyle kısmen etkilese de Düzcelilerin ilgisi yarışlara azalmadı. Hava sıcaklığının eksileri göstermesine rağmen erken saatlerde yarış alanında seyirciler yerlerini aldı. Hafta sonu olması dolyısıyla her yaştan insanların ilgisini çeken yarışlara da bayanlarında da ilgisi oldukça fazlaydı.

 



Yarışın konsepti hakkında bilgiler veren Altınışık, Türkiye Şampiyonası2nın bir alt kategorisini olduğunu ve tamamen profesyonel pilotların yarıştığını dile getirdi.

 

 

 

Altınışık, “Türkiye Şampiyonası’nın bir alt kategorisi bu yarış. Tamamen profesyonel pilotların yarıştığını bir yarış. 20 araç var. 20 araç 3 start alacak ve etebı tam 4 tur atıp finishine gidecek. Servis alanında bekleyecek. Bu diğer 3 startlarda da aynı şekilde tekrarlanacak. Çok keyif verici bir yarış. Araçlar birbirlerini geçmeye çalışıyorlar, ufak tefek kazalar da yaşanıyor. Düzce’ye daha iyi etkinlikler getirmek için daha çok mücadele vereceğiz” dedi.