İlçeye bağlı Sarıçökek köyünde yaşayan Yıldız, yaptığı açıklamada, un değirmeni işleterek zor şartlar altında emekli olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra oğlunun tır almak için kendisinin maaşı üzerinden kredi çektiğini, sonra bunu ödeyemediğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Oğlumun 16 bin liralık borcu nedeniyle bu yaşımda çalışıyorum. Evimiz ipotekli, borcun 6 bin lirasını ödedik, 10 bin lirası kaldı. Yaşıtlarım camiden eve, evden camiye gidiyor. Ancak ben evladımın bir yanlışı yüzünden evimin geçimini sağlamak için baktığım ineklerime eşek arabasıyla komşularımın bahçesinden aldığım otu taşıyor, süt satarak borcu ödemeye ve geçimimizi sağlamaya çalışıyorum."

Bu durumun her ebeveynin başına gelebileceğini anlatan Yıldız, "Çocuklarımızı yaptıkları bu hataları yüzünden hor görmeyelim. Onlara zor zamanlarında daima destekçi olalım. Onlar bizim geleceğimiz. Umarım gerçekleri er ya da geç görürler" dedi.

Yıllardır evlatlarının iş sahibi olması için çaba harcadığını dile getiren Yıldız, oğullarına her zaman sahip çıkacağını, onların daima yanında olacağını kaydetti.

Haber; R. BAL