Düzce Üniversite’nin Konuralp yerleşkesinde olduğu gibi ilçelerde de öğrenciler ulaşım problemleri ile karşı karşıya… Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ulaşım noktasında dertli. 500 kayıtlı 200 aktif öğrencisi olan yüksek okula saat başı tek sefer düzenleniyor. Özellikle çakışan ders saatlerinde ve ders bitimlerinde öğrenciler, tıklım tıklım otobüste balık istifi yolculuk yapıyor. Otobüsü kaçırdıklarında ise bir saat durakta beklemek zorundalar…


Panel için gittiğimiz Meslek Yüksek okuluna öğrencilere bir dokunduk bin ah işittik. Otobüs biletlerine yapılan yüzde yüzlük zam, seferlerin azlığı, vakit geçirecekleri sosyal alanların yetersizliği öğrencilerin sıraladıkları şikayetlerin başlıcaları…


Okulun öğrenci temsilcisi Mustafa Anıl Gümüş, okulun ulaşım sorunun çözülmesini istedi.


Başta Belediye olmak üzere yetkililere seslenen Gümüş, “Buradan merkez uzak. Saat başı bir otobüs geliyor. Zaman biletleri de yüzde yüz zam yaptılar. Etrafımızda sosyal alan yok. merkeze inmek istesek her zaman otobüs bulamıyoruz. Ulaşım sıkıntılı çözülse iyi olur.” Diye konuştu.
İlçe halkının üniversite öğrencilerine karşı önyargılı davrandığını söyleyen bir başka öğrenci Kadir Çelebi ise şunları söyledi:


“Bize karşı çekimsen davranıyorlar. Belki istemiyorlar. Kültürünü değiştirirz diye düşünüyorlar. Merkeze insek otobüs bulamıyoruz. Düzce’ye gitsek oda 20-25 dakika. Burada da sosyal alanlar yok. kiralar bile yüksek.”

 

HABER:S.KAŞKIR