Düzce Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Düzce’nin turizm alanında gelişmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için koordinasyon toplantısı düzenledi.
4 Amacımız Var
 Toplantıda konuşan Vali Adnan Yılmaz turizm alanında 4 amaç belirlediklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini ifade etti.
Yılmaz, “4 amacımız var. Rekabet gücünü arttıracağız. Beşeri zenginlikleri geliştireceğiz. Çevresel sürdürebilirliğin sağlanması ve teknik altyapının güçlendirilmesini sağlayacağız. Tarımsal kalkınmayı geliştireceğiz. Bu maddelerin altında yine bu maddelere bağlı konular var. Planlı hareket edeceğiz. Ayrıca, kültürel ve sanatsal faaliyetlere her türlü desteği sağlamak, ilimizde kültürel varlıkların tespitini yapmak için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.
Düzce’yi Marka Kent Yapmak İçin Buradayız
İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, turizm alanında 20 yıllık hedef koyduklarını Düzce’nin marka olacak değerlerinin bulunduğunu dile getirdi.
Budak, “2012 yılı başlarında MARKA ile yaptığımız çalışmada Düzce’nin yol haritasını belirledik. Eko turizm ile ilgili bir proje ortaya çıktı. Düzce’nin geleceği kültür ve turizmdir. Bu kapsamda Düzce’nin yol haritasını ve projelerin envantere dönüştürülmesi için bu çalıştayı düzenledik. Biz dün, bugünden başka yarınları konuşmak zorundayız. Düzce’yi marka kent yapmak için buradayız” dedi.
Vatandaş Benimseyemedi
 Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, Düzce’de özellikle ilçelerde üniversite öğrencilerine karşı bir önyargı olduğunu söyledi.
Şerifoğlu, “Düzce Üniversitesi’nde bir çok öğrencimiz ilçelerde eğitim görüyor. Fakat öğrencilerimizin belli korkuları var. İlçelerdeki vatandaşlarımız öğrencileri benimseyemedi. Belli ufak çaplı sürtüşmeler oluyor. Kaymakamlarımız öğrencilerimizle bir araya gelerek toplantılar düzenleyebilirler. Bu sayede tanışarak hem korkular yenilir hem de gönüllü turizm elçileri oluşur” şeklinde konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR