Konuralp’te devam eden su kesintisi, üniversite öğrencilerini de etkiliyor. Daha öncede susuzluk çeken ve seslerini medya yoluyla duyuran öğrenciler bu kez imza kampanyası başlattı. uluslararası imza kampanya sitesi Change.org’da “Su kesintisi istemiyoruz” başlığıyla imza toplamaya başlayan öğrenciler, muhatap olarak belirledikleri Düzce Belediyesine damacana ve kovaların bulunduğu fotoğraf paylaşarak şunları yazdı: 


“Sık sık meydana gelen Konuralp ve çevre kesimlerdeki su kesintileriyle başa çıkmakta zorluk çekiyoruz. Camii, market ve bakkallarda dahi öğrenciler tarafından sular tüketildi. Sınav haftasında bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz, yetkililerden bir çözüm bekliyoruz.”

4 Ocak Pazartesi itibariyle toplanan imza sayısı yüzü aşarken, kampanyaya katılan öğrenciler geçici değil, kalıcı çözüm istediklerini yazdılar.  Öte yandan Konuralp yerleşkesindeki Kredi Yurtlar Kurumun’da kalan öğrencilerin yaşadığı su sıkıntısı Düzce Üniversitesi itiraf sayfasında da paylaşımlarla da dile getirildi. 

Haber;S.KAŞKIR