2010 yılından bu yana Düzce Abhaz Kültür Derneği tarafından gelenek haline getirilen “ burs gecesi”’nin 4.’nü gerçekleştirdi. 2010-2011 ve 2012 yıllarında düzenlenen burs gecelerinde yaklaşık 145 öğrenciye burs sağlayan Abhaz Kültür Derneği’nin dün akşam düzenlediği geceye katılım da yoğun oldu.
Gecede ikram edilen Abhaz Milli Yemekleri, gençlerin coşkusuyla daha da güzelleşen danslar ile aynı zamanda Abhaz kültürünün de tanıtımı sağlandı…

 

 

 

Vali Ali İhsan Su başka bir program nedeniyle katılamadığını aktaran Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

 

 

Bağcı, “Birlik ve dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran en önemli etkenlerden biri de toplumun değişik kesimlerinden insanlarımızın bu etkinliklere katılması önemli. Hem kültürel değerler içeren hem de üniversite öğrencileri için yardım faaliyetlerini düzenleyen derneğimize teşekkürlerimi sunuyorum bu tür faaliyetlerin aratarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

 

 

Gecenin en güzel kısmı hiç kuşkusuz Abhaz müziği eşliğindeki halk dansları oldu. Gençlerin geleneksel dansları geceye coşku kadarken, davetliler pür dikkat izledi. Bazıları da bu anları cep telefonlarına ve fotoğraf makinelerine kaydetti.

 

 

Düzce Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu adına İlhan Kıymet, gecenin amacını anlattı…

Kıymet, “Derneğimiz 2010 yılında başlattığı burs gecelerinin bu akşam 4. Gerçekleştiriyoruz. Amacımız etnik gurup ayırmaksızın dar gelirli grupların çocuklarına yardımcı olmak. Bu amaçla 2010 yılında 41, 2011de 52 2012 yılda 52 öğrenciye burs verdik. Kültürel faaliyetlerimiz arasında en önemli gördüğümüz bu burs gecemiz. Geçeğimizin mimarları olan gençlerimize el uzatmamız gerekiyor.” dedi.
Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği gecenin sonunda öğrencilere burs olarak gönderilmek üzere hediye karşılığı para toplandı.


Haber: S. KAŞKIR