Düzce’de yaz aylarıyla birlikte camilerde düzenlenen kurslara katılarak Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilere sivil toplum örgütleri tarafından hediyeler verilmeye devam ediyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Düzce Şubesi’ne bağlı Genç MÜSİAD da geleneksel hale getirdiği “Bu Yaz Camideyim” projesiyle öğrencilere destek veriyor.

Son olarak Gürcü Osman Camii’nde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilere hediyeler veren dernek üyeleri, amaçlarının çocukları camiye özendirmek olduğunu vurguladı. 

“Herkesten katkı bekliyorum”
Cami İmamı Salih Topuz, derneğe katkılarından dolayı teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl Burhaniye Mahallesi’ndeki Burhaniye Camimiz hakikaten büyük bir atılıma sahne oldu. Genç İşadamları Derneği’miz camiye gelip Kur’an okuyan, namaz kılmayı öğrenen bütün çocuklara hediye çeki vererek katkıda bulundu. Kendilerine caminin imamı olarak teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu gibi eğitimlere herkesten katkı bekliyorum.”

“Bu bir gelenek oldu ve devamı gelecek”
Genç MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Hakan Bekar da çocukları teşvik ettiklerini söyleyerek, “Her yıl düzenlediğimiz “Bu Yaz Camideyim” programının bu yıl 6.’sını düzenledik. Üç camide ayrı ayrı 200’den fazla öğrencimizi ziyaret ettik. En son kapanışı da Gürcü Osman Camisi’nde yaptık. Bunun amacı yaz tatillerini camide geçiren çocuklarımızın duygularını tatmin etmek için böyle bir uygulama yaptık. Daha iyi sosyal sorumluluk yardımlarıyla karşısına çıkacağız inşallah. Bu bir gelenek oldu ve devamı gelecek.” dedi.

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan ise “Ben de Genç MÜSİAD Başkanı Hakan Bey’e teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah buna benzer projelerin devamını bekliyoruz. Çok güzel bir çalışma oldu.” şeklinde konuştu.


Haber: M. AYDIN