Düzce Üniversitesi’ndeki öğrencilerin durak talebine Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, kayıtsız kalmadı. Öğrencilerin soğuk ve yağmurlu havalardan korunmak için durak istediklerini belirterek internet ortamında başlattığı imza kampanyası kısa sürede büyük destek gördü.

Düzce Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan imza toplama kampanyasına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar mail olarak cevap verdi. Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yaptığı açıklamada ;“ Konuyu çok iyi anlıyorum. İstanbul’un soğuğunda, yağmurunda sefil bir öğrencilik yaşamış biri olarak sizlere hak veriyorum. İmza kampanyasını öğrendiğim Cumartesi akşamı hemen süreci hızlandırdık. Zaten taleplerimizi çok önceden Belediyeye iletmiştik ancak malum bürokrasi, kamu kurumlarının mevzuata uygun iş yapma süreçleri bazen zaman alabiliyor. En kısa zamanda sizleri sevindirecek bir haber vermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ DURAĞIN YAPIMINA BAŞLANDI
Rektör Çakar’ın girişimleri sonrasında da yeni durağın yapımına başlandı. 839 üniversite öğrencisinin imza atarak destek olduğu kampanya sonrasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş kayıtsız kalmayarak çalışmaların başlaması yönünde talimat verince kampüs içerisine yeni durakların yapımına başlandı. Çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilerek ülkenin geleceği olan üniversite öğrencilerinin rahat bir şekilde ulaşım sağlayabileceği bir ortam oluşturulması amaçlanıyor. Üniversitesi öğrencilerinin sosyal ortamdan başlatılan imza kampanyasına kayıtsız kalmayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e öğrenciler teşekkür ettiler.

Haber:Y.SEVER