Merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nde yaşayan sakinler ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya… Köyde bulunan Gölormanı İlköğretim Okulu çevresini saran lağım suları öncelikle öğrencilerin sonra köy sakinlerin sağlıklarını tehdit ediyor.

Köy sakinlerinin iddiasına göre, okul çevresini saran pis su sorunun giderilmesi için hiçbir yetkili tedbir almıyor. Yaşanan bu durum öğrencilerin lağım sularına basarak okula gelip gitmesine neden oluyor. 

Köy sakinleri de çareyi, Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşmakta buldu.

“Biran önce tedbir alınmasını istiyoruz.”
Bu tehlikeli pis suya hiçbir şekilde önlem alınmadığını söyleyen bir köy sakini çektiği video görüntüde, şu sitemlerde bulundu:

“Burası Gölormanı İlköğretim Okulu ve okulun çevresi, çocuklar bu okulda okuyor. Bu okulun yaklaşık 300 öğrencisi var ve köyün birçok bölgesinde olduğu gibi okulun hemen önünden tuvalet suları, evin önünden doğru nereye gittiği belli olmayan bir şekilde böyle akıyor. Köyde hiçbir şekilde buna tedbir alınmıyor. Buradaki öğrenciler okul çıkışı olsun okula giderken olsun bu pis suya, tehlikeli olan bu suya basarak okullarına gidiyorlar. Hemen karşısı okul. Buna köy birimleri olsun, idari birimler olsun hiçbir şekilde bir tedbir almıyor. Biran önce tedbir alınmasını istiyoruz.”


Valilik: İncelemeler yapıldı, su temiz!
Öte yandan haberimizin ardından Düzce Valiliği’nden yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberde bahsi geçen okul çevresindeki su, yolun karşı kıyısından akan ve o gün yağan yağmur suyudur. Öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında bahse konu su ile temasları bulunmamaktadır. Okul hijyeni ve çocukların sağlığını tehdit edecek herhangi bir durum olmamakla birlikte her ihtimale karşı Valiliğimiz tarafından gerekli incelemeler yapılmıştır.”

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ