Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yörelsan işbirliği ile Çoban otogarında şehirlerarası seyahat eden yolculara kitap dağıtılarak okuma seferberliğine katkıda bulunuldu.

 

Düzce İl Halk Kütüphanesi’nden temin edilen Milli Eğitim onaylı 250 kitap, bir seyahat firmasının 40 otobüsünde seyahat eden yolculara, yolculuk sırasında okumaları için dağıtıldı. Kitapların otobüs yolculuğunun sonunda otobüste kalacağı, bu sayede daha çok kişinin faydalanma imkanı bulacağı bildirildi.

 

Dağıtım işini üstlenen Yörelsan Başkanı İsmail Kurt, bu kampanyayı daha önce lokallerde denemeyi düşündüklerini, ancak lokallerin oyun oynanan yerlere dönüşmesi nedeniyle kitap okunan yerler olmaktan çıktığını, bunun üzerine kitabın en çok seyahat sırasında okunduğunu tespit ederek, yolculara dağıtmayı uygun bulduklarını dile getirdi.

 

 

Otobüs firması yetkilileri de yolcularına kitap dağıtılmasından dolayı çok hoşnut olduklarını ifade ederken, yolcular, seyahat sırasında okumak için otogarda bir standa yerleştirilen kitaplar arasından tercih yapmaya çalıştılar.