Daha önce yaşadığı köyde ilkokula başlayan ve üç yıl devam eden Küçük Soner, ailesinin şehre taşınması ile okul sıralarından uzakta bırakıldı. Ailesinin okula kaydını yaptırdığı küçük çocuk engelli olduğu gerekçesiyle derse alınmadı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Sadık Sokak'ta yaşayan Remziye Tanrıverdi'nin ilköğretim çağındaki iki oğlundan küçük olanı Soner, Duraklar Köyünde yaşarken ilkokula başladı. Soner'in anlama yeteneğinin akranlarına göre biraz daha yavaş olduğu anlaşılınca ailesi okulun yanı sıra rehabilitasyon okuluna da göndermeye başladı.ve durum üç yıl boyunca böyle devam etti.

Soner'in ailesinin bu yaz Düzce Şehir merkezine taşınması ile birlikte küçük çocuk okul sıralarından ayrı kaldı.Annesi Remziye Tanrıverdi'nin iddiasına göre okula kaydı yapılmasına rağmen, anlama yavaşlığı nedeniyle öğretmeni çocuğu okula almak istememişti...

Soner'in annesi Remziye Tanrıverdi, çocuğunun okula devam etmek istediğini, okula kaydı olmasına rağmen derslere alınmamasından şikayet etti. Tanrıverdi, bir komşusu vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne da başvurduğunu, ancak hala bir sonuca ulaşamadığını söyledi.

Kardeşi Samet okula giderken, kendisi evde kalmak istemeyen küçük Soner, büyüyünce itfaiyeci olmak istediğini ifade etti.

.