Gençlerin ve çocukların spora olan ilgisini arttırmak için yeni çalışmalar yapılıyor. Yaz spor okulları açılıyor, yeni tesisler projelendiriliyor. Ancak eldeki tesislerin kıymeti bilinmiyor. Kalıcı Konutlardaki futbol sahalarının durumunu daha önce ekranlara getirmiştik. Kalıcı Konutların birçok bölgede yapılan tesisler ne yazıkki kaderine terk edilmiş durumda. Demetevler mahallesindeki futbol sahası da onlardan biri.

Mahallenin çocukları koruma tellerinin kopuk, kale direklerinin yerlerinden çıktığı, çimlerinin yırtılmış halde bulunduğu sahada futbol oynamaya çalışıyor. Paslı tellerle çevrili ve sağlam olmayan kale direklerinin bulunduğu bu halı saha, çocuklar için tehlike saçıyor.
Yalvarıyoruz

Bu sağlıksız koşullarda futbol oynama çalışan çocukların ise yetkilerden sahalarının yapılmasını istiyor.

Sahada bulunan çukurlar nedeniyle yere düşerek sakatlandıklarını belirten çocuklar, “2 senedir bu şekilde. Koşarken çukurlara takılıp düşüyoruz. Sahanın telleri delik, toplar dışarı çıkıyor. Bizde aşağıya kadar koşmak zorunda kalıyoruz. Araba çarpma riski var. Her yerri delik. Yalvarıyoruz. Lütfen sahamızı yapsınlar.”dedi.

 Daha sağlıklı bir ortamda futbol oynamak bizim de hakkımız diyen çocukların tek isteği sahalarının biran önce yapılması.

Haber; S. KAŞKIR