D-100 Karayolunda her yağmur yağdığında su birikintileri karşılaşmak mümkün. Kaza riskini de iki kat artıran su birikintiler, büyük tehlike saçıyor. Özellikle kavşak noktalarında oluşan su birikintileri kazaya da davetiye çıkarıyor. Yolu tam manası ile bilmeyen bir sürücü bir anda su birikintisine girdiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybedebiliyor. Bu da kazaları kaçınılmaz kılıyor.
Geçtiğimiz günlerde Kervan üst geçidin altında meydana gelen kazanın da su birikintisi yüzünden olduğu öne sürülüyor. Sürücü Levent Eroğlu, otomobilin su birikintisine girmesi sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmiş ve üst geçidin ayağına çarpmıştı.
Bu kaza D-100 karayolu üzerinde biriken suları gündeme getirdi. Yapılan duble yolların bazı bölümünde biriken sular D-100’ün yapımında bir hata olduğu kanısını oluştururken biriken suların daha çok kazaya sebebiyet vereceğini düşünen vatandaşların sayısı da az değil. Su birikintilerine giren araç sürücüleri biranda direksiyon hâkimiyetini kaybediyor.
 Özellikle Taşköprü Köyü kavşağı Ankara istikameti ve Kervan mevkii Ankara istikametinde oluşan su birikintiler sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor.

Haber; R. BAL