Merkeze bağlı Üçyol köyünde yine bir facianın eşiğinden dönüldü. Daha önce pek çok kazanın meydana geldiği Üçyol köyü sapağında yine bir kaza olması hem köy muhtarını hem de köy halkını çileden çıkardı.

Edinilen bilgiye göre bölgede yaşanan son kaza şöyle meydana geldi: Osman Yaman idaresindeki traktör Üçyol köyü sapağına geldiği sırası sürücüsünün virajı alamaması sonucu yoldan yaklaşık 6 metre aşağıda bulunan Necmettin Ömür’e ait evin bahçesine düştü. Araç aşağı yuvarlanmadan önce kendini dışarı atan traktör sürücüsü kazadan yara almadan kurtulurken traktörün düşmesi esnasında bahçede kimsenin bulunmaması da olası bir faciayı önledi.

Ancak daha önce aynı bölgede birden çok kaza meydana gelmesi hem köy muhtarını hem de ev sahiplerini çileden çıkardı. Köy muhtarı Soner Özbey muhtarlık olarak gereken başvuruları yaptıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade ederek “ Yetkililere bir hafta süre veriyoruz. Gerekli önlemleri almzlarsa yolu kapatmayı düşüyoruz” dedi.



Özbey, “ Bu yolun ne kadar tehlikeli olduğu onlar tarafından biliniyor. En son kazamızı da bugün yaşadık. Devletimizden buraya bariyer yapılmasını istiyoruz. Gece burada herhangi bir ışıklandırma yok. Buda kazalara neden oluyor. Vatandaşlarımız burada gece sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle yetkililerden biran önce önlem almalarını istiyoruz. Onlara bir hafta süre veriyoruz. Bir hafta içinde gerekli önlemleri almazlarsa yolu kapatmayı düşüyoruz” dedi.

Ev sahibi makbule Abalı ise tehlike ile burun buruna olduklarını ifade ederek karayollarının en azından bu bölgeye bir bariyer yapmasını istedi. Evlerinin bahçesine bu güne kadar 4 aracın devrildiğini anımsatan Abalı, buraya bariyerlerin yapılması için kara yollarını uyardıklarını da vurguladı.



Köy sakinlerinden Zeynep Ömür ise karayollarının yolu yaparken bariyer yapacağı sözünü verdiğini ancak herhangi bir çalışma başlatmadıklarını dile getirerek “ Yolun kısa süre içinde yapılamasını istiyoruz. Burada tehlike altındayız” diyerek serzenişte bulundu. 

 

Traktör vinç yardımı ile kaldırılırken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber; S. KAŞKIR