Çöp ve çalıları ile gündeme getirdiğimiz Kent Ormanı için çalışma başlatıldı. Kalıcı Konutlarda mesire alanı olarak açılan Türkiye'nin 54. Kent ormanının çöpler içindeki durumunu sizlerle paylaşmıştık. Mesire alanı olarak kullanılması gereken Kent Ormanı çöplük niyetine kullanılmış ve ortaya içler acısı bir durum çıkmıştı. Daha sonra Kent Ormanı ile ilgili görüşlerini aldığımız Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz, Kent Ormanının biraz sahipsiz kaldığını ve gereken çalışmanın yapılacağını belirtmişti. Bu açıklamanın üzerinden bir gün geçti ve Kent Ormanında çıkan yangında 2 dönümlük alan kül olmuştu. Yaşanan bu olayların ardından Orman İşletme Müdürlüğü Kent Ormanı ile ilgili çalışma başlattı ve Kent Ormanına atılan çöpler temizlendi.



Ama yetkililerin temizlediği çöplerin yerini yenileri almaya başladı. Vatandaşlar ise bu durumdan şikayetçi. Vatandaşlar Kent ormanının bakımı kadar denetiminin de önemli olduğunu ifade ederek Geçte olsa Kent ormanı için çalışmaların yapılmasının sevindirici olduğunu belirtiyorlar.



Vatandaşlar, “Kendini bilmez vatandaşların buraya gelip, ormanı katletmesini istemiyoruz. Buranın denetimleri zaman zaman yapılmalı, farklı amaçlar için kullananlar da cezalandırılmalı" dediler.

Haber; R. BAL