2016 yılında Hızlı Geçiş Sistemini (HGS) ihlal ettikleri gerekçesiyle hazırlanan 1 milyon 352 bin 264 ceza tebligatının araç sahiplerine gönderilmesiyle birlikte ilginç durumlar yaşanmaya başladı.

4 yıldır üzerine araç kaydı bulunmayan esnaf Özcan Aktaş’a trafiğe kayıtlı olmayan bir araç plakası üzerindenHızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 82 lira para cezası verildi. Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği tarafından kendisine yapılan ceza tebligatı karşısında şaşkınlık yaşayan Aktaş, tebligata itiraz etmek için başvuru yapacağını söyledi.

Tebligatın eline ulaşmasının ardından araştırma yaptığını ifade eden Aktaş, kendisine ceza verilen plakanın trafiğe kayıtlı herhangi bir araçta bulunmadığını dile getirerek, “İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne girdiğimde böyle bir aracın olmadığını söylediler. İşin ilginç tarafı benim 4 yıldır aracım yok ve bu ceza 10 ay önce yazılmış. Bolu’dan girip Kaynaşlı Gişelerinden çıkmışım ama benim böyle bir aracım yok, zaten böyle bir araç da yok.” dedi.



Kendisine verilen haksız cezayı iptal ettirmek için gereken yasal prosedürü aşmakta güçlük yaşadığını belirten Aktaş, “Bana nereden geliyor bu ceza? Evrak üzerindeki numaraları da aradım ama konuşmak mümkün değil. Faksla bildirip başımızın çaresine öyle bakacakmışız. Bu cezayı arabam olmadığına dair belirtip faks çekmek ve bu cezayı öyle düşürmek gerekiyor. Ben bu evrakı atsam yarın böyle bir plakayla suç işleseler benim halim ne olacak?” diyerek tedirginliğini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Gelen ceza tebligatında Aktaş’ın, 34 HDK65 plakalı araçla 7 Eylül 2016 tarihinde İstanbul-Ankara Otoyolu Bolu Batı’dan giriş yaparak ve Kaynaşlı HGS istasyonundan kaçak geçtiği belirtilerek 82 lira 50 kuruş para cezası kesildiği görülüyor.

Öte yandan ceza tebligatlarının dağıtılmaya başlamasıyla birlikte vatandaşların buna benzer durumlarla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

Haber: Y. SEVER