İnsani Yardım Vakfı Düzce temsilcisi Ali Kasım, İHH tarafından 6-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Suriye’ye yardım kampanyasına destek veren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na bugün ziyaret etti. Kasım, TSO Başkanı Fahri Çakır’a üstünde Kudüs Figürü olan Şilt takdim etti. Kasım, Suriye için düzenledikleri kampanyaya Ticaret ve Sanayi Odası olarak büyük destek verildiğini belirtti.

 

Toplanan yardımların dağıtılmaya devam ettiğini söyleyen Kasım, “Ayın 23.’nde 200 adet tırımız Türkiye’nin muhtelif yerlerinden Suriye’ye geçecek. Suriye’de açlıktan ölen, köpek eti leşi yiyen insanlar var… Filistin’de de birçok kişi abluka altında o ablukayı kaldırmak adına İHH genel merkezi nezihinde uluslararası çapta faaliyetlerimiz devam ediyor… Buradan Esad’a da sesleniyoruz. Ablukayı kaldırsın, yardımları ulaştıralım…”dedi.

 

“ Filistin kanayan yaramız”

 

5 bin üyeyi temsil ettiklerini belirten TSO başkanı Fahri Çakır, alınan ortak kararla “karınca kararınca” yardımda bulunduklarını söyledi. İHH vakfının hayırlı bir iş yaptığına dikkat çeken Çakır, Müslüman ülkelerde yaşanan insani dram ve acılara değindi.

 

“Filistin bizim kanayan yaramız” diyen Çakır, “geçmiş dönemlerde Müslümanlar lime lime doğranıyor. Hala daha devam ediyor… Oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Bütün peygamberlerin aynı noktada buluştuğu Kudüs sıkıntılı. inşallah Allah Kudüs’ün refaha ulaştığını bize e görmeyi nasip eder. Bizde Müslüman halkı olarak o bölgeye maddi ve manevi destekte bulunmalıyız.”dedi.

Haber; S.KAŞKIR