Araçların kontrolsüz seyrettiği bu alanda çevre sakinleri “ölüm acısı yaşamadan çare bulunsun” diyerek yetkilileri “sinyalizasyon” veya “hız kesici” konulması dileğinde bulundular. Karahacı Musa Mahallesi’nde Pınarlar Caddesi ile Servet Bucurgat Caddesi’nin kesiştiği okulların bulunduğu kavşakta özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan trafik keşmekeşi kazalara davetiye çıkarıyor.

Bir çok aile çocuklarının elinden tutarak bu mevkiden “bir kazaya uğramadan geçmeyi” deniyor.

OKULLAR DİYARI TEHLİKE ALTINDA  
Düzce merkez Karahacı Musa Mahallesi’nde Turgut Özal Anadolu Lisesi, Düzce Fen Lisesi, Sağlık Meslek lisesi, Hamit Şerifoğlu  Ortaokulu, Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu başta olmak üzere Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi’nin de öğrenci pansiyonları bu mevkide bulunuyor.



Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğun trafik keşmekeşine kontrolsüz seyreden araçlar eklenince bu kavşak tam bir trafik canavarına dönüyor. Çocuklarını ellerinden tutarak getiren aileler başta olmak üzere çevrede ikamet eden vatandaşlar “ölüm gelmeden büyük kazalar yaşanmadan bu kavşağa bir an evvel ‘sinyalizasyon’ veya ‘hız kesici (kasis)’ konulmasını istediler.



Karahacı Musa Mahallesi halkı ve okullar diyarı olarak da bilinen Karahacı Musa Mahallesi’nde bulunan okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenler ile çevre sakinleri “ canlar yanmadan çare istiyoruz” diyerek yetkilileri çare olmaya ve çare bulmaya davet ettiler.