Kaza eksik olmayan kontrolsüz kavşak, mahalleliyi bezdirdi! Yaklaşık 2 ay önce yapılan Mergiç Mahallesi ile D-100 Karayolu ve şehir merkezi arasında bağlantı sağlayan yol tehlike saçıyor. Son günlerde gündemden düşmeyen kazaların adresi konumuna gelen kontrolsüz kavşağa vatandaşlar tepkisiz kalmadı.

“En azından hız kesiciler koyulsun”
Yetkililere seslenerek, kalıcı önlemler alınması gerektiğini savunan Emrullah Sayar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu gördüğünüz asfalt yeni yapıldı. Yeni yapıldığından dolayı insanlar bu yolun yabancısı. Eski yol zaten kullanılıyordu fakat E5’ten gelen yolda problem var. İnsanlar yolun yabancısı olduğu için eski yol insanlar için güvenli. Etrafı görebiliyorlar. Fakat E5 istikameti, 893. Sokak’tan gelenler ve diğer taraftan gelenler için problemler yaratıyor. Etrafta trafik işareti yeteri kadar yok. Biz 153 Beyaz Masa’yı aradıktan sonra E5 tarafındaki istikamete kontrolsüz kavşak işareti koyuldu fakat bu yeterli olmuyor. Kazalar devam ediyor. Buraya etkili önlemler alınmazsa kazalar devam edecek. Biz sürekli kaza haberi almaktan bıktık. En azından hız kesiciler koyulursa bu önlemin yeterli olacağını düşünüyoruz. Yetkililerden bu konuda kalıcı ve etkili önlemler alınmasını istiyoruz.”

“Yazıktır insanlar burada yaralanıyor, mal kayıpları oluyor”
Mahalle sakinlerinden İsrafil Sayar, yolda iki günde bir kaza meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu:

“Biz burada oturuyoruz. Bu asfalt yeni yapıldı. Bu kavşağın her tarafı kontrolsüz olduğu ve insanlar yolun acemisi oldukları için çok hızlı bir şekilde kavşağa giriyorlar. Kavşakta araçlar birbirilerini göremediklerinden dolayı da sürekli olacak burada yaklaşık 2 günde 1 kaza oluyor. Hatta ilk kazada can kaybı yaşandı diye de duyduk. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Yazıktır insanlar burada yaralanıyor mal kayıpları oluyor. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Bizim burada tavsiyemiz en azından kavşağın her tarafına hız kesiciler yapılırsa insanlar buraya yavaş bir şekilde geçiş yaparlar.”

Haber: Ö.YILMAZ