Yığılca halkının uzun süredir beklediği yatırımda çalışmalar hızlandı. Yapıldı-yapılacak derken yılların geçtiği ve bir çok siyasinin sözler verdiği Yığılca yolunda sonunda yarım kalan bölüm için düğmeye basıldı.

İkinci etap çalışmaları için ilk kazma vuruldu
Bilindiği gibi Hasanlar Köyü’nden Alaplı sınırına kadar uzanan 33 km’lik Yığılca-Düzce karayolunun bir bölümü yapılırken, kalan kısmında ise iyileştirme ve viyadük eklemeleri yapılarak proje yeniden ihale edildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ihale sürecini bizzat takip ederek, çalışmaları hızlandırdığı Yığılca-Düzce yolunda bugün iş başı yapıldı. Yolu teslim alarak şantiyesini kuran yüklenici firma, ilk kazmayı vurdu.

Bakan Özlü hareket geçti, süreç hızlandı
Ölümlü ve yaralanmalı çok sayıda yaşanan kaza nedeniyle Yığılcalılar’ın kavuşmayı dört gözle beklediği Yığılca-Düzce karayolunda bugün itibari ile başlayan çalışmalar nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, çok yakın zamanda Yığılca’ya yaptığı ziyarette Yığılca yolunun bu yıl başlayarak 2 yıl içerisinde tamamlanacağını ve kendisinin de konunun bizzat takipçisi olacağını ifade etmişti. Bakanımızın büyük gayretleriyle Yığılca-Düzce karayolunda mutlu sona yaklaşıldı.” dedi.

Proje iyileştirme ve viyadük eklemeleri yapıldı
Yakın zamanda yolun yapımına başlanacağını daha önce duyurduklarını ve nihayet o güne kavuştuklarını belirten Başkan Yiğit, şunları kaydetti: “Yolumuzun kalan bölümünde proje iyileştirme ve viyadük eklemeler yaptırmıştık. Projemiz yeniden ihale edilerek firmaya teslim edildi. İş teslimlerinin ardından çalışmaların başlaması için gün sayıyorduk. İşte artık o gündeyiz. Vatandaşım emin olsunlar ki bizler bu yolun takibindeyiz. İhale aşamasından yapılıp teslim edilmesine kadar geçen sürede hiçbir zaman ilgimizi eksik etmeyeceğiz. Yapılacak yol Hasanlar Köyü’nden Alaplı sınırına kadar uzanıyor. Bu süreci yakinen takip eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’nün gayretlerini göz ardı etmek olmaz. Biz bu yolu ne kadar savunuyor, takip ediyorsak Sayın Bakanımız bizlerin iki katı savunuyor, takip ediyor. Yolumuz, şimdiden halkımıza hayırlı olsun.”  

Haber: C. ÜSTÜNER