1998 yılında Yığılca’da meydana gelen Sel ve heyelan afeti nedeniyle konutları yıkılan vatandaşların sorunları bir türlü çözülemiyor Vatandaşların ikameti için yapılan ve bir yıl önce hak sahiplerine verilen 104 konutun  alt yapı ve kanalizasyonu yapılmadığı için hak sahipleri ne kullanabiliyor ne satılabiliyor, ne da kiraya verilebiliyor.

Geçen Yıl, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan konutların altyapısının tamamlanmadan dağıtılması Yığılca da tepkilere neden olmuş, hak sahipleri konutların bu haliyle oturmak istemediklerini söylemişlerdi.

Konunun kamuoyuna yansımasının ardından sorunun çözülmesi için, 2007 yılı Mart ayında  Bakanlığın 160 Bin YTL gönderildiği ve ihale hazırlıklarına başlandığı, sorunların kısa sürede çözüleceği açıklanmıştı.

Aradan geçen bir yılın ardından geçtiğimiz günlerde Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, ilçede yapılan ve geçtiğimiz yıl teslimi gerçekleşen afet konutlarında su ve kanalizasyon bağlantılarının hala mevcut olmadığını açıklamış, Yapılan ihalenin sonrasında konutların ancak bir kısmında kanalizasyon bağlantısının yapıldığını ifade etmişti. Sezgin konutlarda hak sahiplerinin ne oturabildiğini, ne de kiraya verebildiğini de sözlerine eklemişti.

1998 yılında yaşanan sel felaketinin üzerinden on yıl geçmesine rağmen afet konutlarının altyapısının yapılmamış  olması afetzedelerin umutsuzluğa kapılmasına neden olurken, bir yıl önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın ödenek gönderdiğinin açıklanmasına rağmen altyapı eksikliğinin çözülememesi de eleştirilere yol açıyor.