Mart ayında Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan don afetinden binlerce fındık üreticisi olumsuz etkilendi. 5 ay önce tarım arazilerini vuran don olayı sonucu sahibi olduğu 5 parsel fındık bahçesinin büyük zarara uğrayan Muhammed Ocak da yaşadığı mağduriyeti anlatmak için , Haber merkezimize başvurdu. Ocak, bahçesinin sigortalı olduğunu ancak sigortanın zararı eksik tespit ettiğini savundu.



Sigortaya itiraz ettiğini, ancak itiraz için geç kaldığı yanıtını aldığını belirten fındık üreticisi Ocak süreci şöyle anlattı:

“Eksperlere başvurduk, geldiler. Yüzde 22, yüzde 36, yüzde 40 hasar yazdılar. Onlar gittikten 1 ay sonra ben baktım, dallarda yüzde 80- 90 oranında fındık yok. Geçen sene 3,5 ton fındık aldım, bu sene 300 kilo zor alırım. Eksperler geldi, tespiti yaptılar ama bana sen şu tarihe kadar itiraz edebilirsin demediler, ben de geç fark ettim. Telefon açtım, dilekçe verdim, dilekçem kabul görmedi. Bu sene fındık 10 lira civarında, geçen sene 5 lira civarındaydı. Geçen sene üzerinden fiyatlandıracaklar. Zararımız çok.”



Sigorta firması haricinde, Tarım Kredi Kooperatif Merkezine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Ziraat Odası'na başvurduğunu belirten Ocak buralardan da “bizi ilgilendirmiyor” yanıtını aldığını ve mağdur durumda olduğunu belirtti.

 

Haber: S. Dervişoğlu