Akçakoca Kızılay Yaşlılar Konukevi'ne 20 yıl önce eşi Raci Özkan ile birlikte yerleşen Yaşar Özkan, ilk iş olarak konukevine mermerden Atatürk büstü yaptırarak hediye etti. Konukevinde geçirdikleri 5 yılın ardından eşini kaybeden Yaşar Özkan 2 yıl önce konukevine Atatürk Köşesi yapmaya karar verdi ve girişimlere başladı. Yıllar önce Türk Kadınlar Birliği Başkanlığı da yapan 90 yaşındaki Yaşar Özkan, 2 yılın sonunda Atatürk posteri bulmak için çeşitli yerlere yaptığı müracaat sonrası Akçakoca Kızılay Yaşlılar Konukevi'nin girişine Atatürk Köşesi yaptırdı ve açılışı da törenle gerçekleştirildi. Törene, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Akgül, Huzurevi Müdürü Bahar Alkan ve çok sayıda davetli katıldı.

20 yıldır yaşlılar konukevinde kalan Yaşar Özkan, törende yaptığı konuşmada çok mutlu olduğunu belirterek ''Akçakoca Kızılay Yaşlılar Konukevi'ne eşimle birlikte 20 yıl önce geldik ve 5 yıl sonra eşimi kaybettim. Şimdi burada kız kardeşimle kalıyorum. Atatürk Köşesi yapmayı 2 yıl önce planladım, 15 yıl önce de eşimle beraber Atatük büstü yaptırdık. Şimdi de Atatürk Köşesi yaparak onu yaşatmak istedim'' diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Akgül ise “Söylenecek bir sözün kalmadı” diyerek mutluluk içerisinde olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Atatürk Köşesi kurdelas kesilerek açıldı. Tören konuklara yapılan çeşitli ikramlarla son buldu.

Haber; C. ÜSTÜNER